bad blogger.

japp.. snart back on track.

home sweet home?


on my way home.

ny storskjorta - Lindex | har Converse och softtights till. mysresoutfit. =)

sitter på tåget åter igen efter en snabbvisit hemma i Hälsingland. har i alla fall fått tag i klänning till brölllopet, skönt. är det inte märkligt att jag hittar en klänning i lilla Hudiksvall och inte någonstans i Sthlm, även fast man finkammat varenda vrå på NK?!

det känns så konstigt. för när jag ska åka hem till Hälsingland, då är det verkligen hem. men nu är jag också på väg hem, hem till mitt Stockholm. har varit skönt att bli bortskämd hemma över helgen.. mammsen hade köpt havskräftor, men jag ville hellre ha hennes pannkakor. så jag åt pannkakor med hemmagjord blåbärssylt o c h havskräftor, härlig kombo va? =)


x2000


på väg mot Hälsinglands härliga skogar.

blus - H&M | pojkvännens scarf - från Indien | glasögon - Cheap Monday

prinsen ska ha hockey/grabb/utekväll imorrn, så jag bestämde mig i sista sekund för att åka hem till min kära mor och mormor för lite familjetid. sitter nu på tåget och smuttar på mitt kaffe som jag har fått och ska se gårdagens avsnitt av Idol tänkte jag. om nu uppkopplingen här på tåget är så bra att det fungerar! =)

work, work and work.


tisdag, vilket betyder en lång arbetsdag för mig. det är svårt att ställa om sig från våra lyxiga sommartider. men en sak är helt underbar.. min huvudvärk har börjat släppa, lovely* glasögonen gör underverk! nice.


helgen har varit riktigt trevlig. Cats på Cirkus i fredags var högt över förväntan. kvalitén på både sången och dansen var riktigt slående. jag älskade akrobatparet. men det kan ju bero på att jag älskar rockisar också, men dessa var verkligen så att jag tänkte: Toggan.. släng dig i väggen!

lördagen spenderade jag hela dagen med min kära mor. vi betade av affärer på löpande band och fikade på NK, riktigt mor-och-dotter-mys! =)

och storfirande här hemma hade vi för prinsen i söndags. söndagssteken och tårtan åkte fram. göttans* själv så överraskade jag Fredrik med biljetter till Sevilla-Barcelona, jag tror att han blev rätt glad för dem.

nu ska jag kika på idol, sen tänker jag däcka i sängen.


birthdayboy.


prinsen fyller år idag.

det har varit storfirande här hemma hela dagen. nu pustar vi ut i soffan kikandes på den härligt dubbade kriminalaren, hörandes på smattret av regnet mot rutan.

my new glasses.


 
 
mina nya terminalglasögon från Cheap Monday.

vilken början på dagen. har varit in till jobbet en sväng bara. åkte iväg till Sickla Köpkvarter och lämnade tillbaka min Filippa K klänning, den kändes helt enkelt inte rätt.. så nu är det åter till letande av klänning till brölllopet.

min kära mor har kommit ner med tåget så vi har precis mött upp Fredrik för lite thaimat. och såklart så tog vi svängen om Synsam.. och mina glasögon var färdiga. så jag skuttade hem alldeles lycklig. och jag ser varje ord på datorn helt fantastiskt! lovely.

de kanske är lite hårda och killiga. men jag skiter i det, för jag älskar dem. vad tycker ni?


tonight beger vi oss mot cirkus och musikalen Cats, nice.


someone´s birthday.


på söndag fyller min prins år. såklart är present färdigplanerad. =)

det är mycket jobb just nu, och det känns att det börjar bli höst.. så grått och trist på något vis, samtidigt så ovisst.

i helgen kommer min kära mor och hälsar på, jag toksaknar henne. bara att kunna ge varann en kram när man behöver det som mest. så fredagen blir en kort jobbdag för min del.. lite längre helg känns jättebra och behövligt. på kvällen ska vi se Cats på cirkus. har inte hört så mycket om den.. men det är väl en trevlig liten fredagsaktivitet?! =)

clairvoyant.

inte bara för syns skull.

mina nya bågar stavas Cheap Monday.



efter provande av ett helt gäng bågar på Synsam så har jag äntligen lyckas bestämma mig. det blev inga vanliga bågar, och det tycker jag är roligt. men exakt vilka jag valde får ni se om en vecka då jag ska hämta ut dem.

det ska bli så otroligt skönt om min ständiga huvudvärk på jobbet kan släppa, det ser jag verkligen fram emot. nu ska det bli slut på kisandet och närmandet av skärmen! nice.

dagens jag.


kofta - Dorothy Perkins | fodral - Gina Tricot | skor - Din Sko | väska - Primark | halsband - Lindex

här har det jobbats för fullt hela dagen, och sen.. blev beslutet taget om vilka glasögonbågar det blev. så om en vecka är de klara! woiii* ni ska få smakprov strax. prinsen och jag har gjort en riktig brakmiddag här hemma med finfin entrecote.. är det måndag så är det. ikväll hägrar en mys-tv-kväll med både Simon&Tomas samt Hollywoodfruarna. nice!

accessoera mera.


Lindex har verkligen fått till det på accessoarsidan.
bägge handskarna ska jag prova och klämma på. zip och rosetter gör dem till riktiga Emeliehandskar.

rock´n roll?


r.o.c.k.



eller inte?



mycket trevligt igårkväll. vi hamnade mitt ibland en massa rockers. jag gjorde mitt bästa för att smälta in tycker jag. tomas gjorde det med, han lyckades bättre.


as usual.

inga konstigheter.
en helt vanlig lördagkväll.
på väg hem.

 

gårdagens jag.


 
marinblå volangblus - Gina Tricot | jeansleggings - Kappahl
självklart klackar till utomhus.

some champagne.

 
 
cheers!
vi bestämde oss för att sätta sprätt på en av champangeflaskorna som vi fick på vår inflyttningsfest (tack Hanna och Johan!!!). så nu sitter vi och smuttar på ett varsitt glas med pärlande vin och kikar på Zlatan som nyss puttade in bollen i mål. ikväll ska vi iväg med Tomas, hans kompis har releasefest. nu är det snart dags att hoppa in i duschen och dyka in i klädkammaren för att se vad jag hittar.

sen, ut och gör stockholmsnatten osäker?

monki news.


bild från
Monki.

min kära vän Josefina tipsade om att Monki hade fått in en sån fin viröd klänning på sin hemsida. och visst har dom det? den är superfin, bröllopskandidat till och med. jag ska gå och klämma och prova den, då jag inte är hundra på min klänning från Filippa K än.

fredagsmys med lysande ljus.

här kommer några till smygtittar hemifrån oss, en fredagkväll.


hösten kryper sig på, och ljusen likaså.



på byrån i sovrummet.


 
i vardagsrummet.


 
har plockat in tvätt, diskat lite och donat här hemma. luggit i soffan som en död sill och kollat på Idol samt Kändisdjungeln. nu tänker jag stupa i säng.

(såklart Lina att jag lägger ut receptet, det kommer)

tgif.


Ingo & jag.

min kära
vän har varit in tha city today. vi har matsällskapat och catchat upp massa missad kvalitetstid. det blev lunch från Jarla Deli och thai till middag, mycket trevligt.. as always*


back to 80´s.

glada gluggar i kombo med sneluggar.


a cake with sunshine.

och resultatet:



 
ett helt hav med smarriga solskensbullar.



solskenssyn.


bullbak på gång.

tänkte att jag skulle mitt nya nyttiga liv med ett bullbak. det är nämligen min bakdag på jobbet imorrn. =) solskensbullar tänkte jag bjuda mina härliga arbetskollegor på, så de står och jäser för fullt.


jo, hos Synsam gick det bra. och mycket riktigt så trodde jag rätt angående min ständiga huvudvärk på jobbet. dags för mitt första par glasögon. ett par terminalglasögon. lite brytningfel och en aningens närsynthet ska vi rätta till. så nu är det bara det största kruxet kvar, att välja bågar. jag kikade och provade runt en snabbis efter synundersökningen samt drog med mig Fredrik efter jobbet.. vilket hav av bågar, så nu har jag en beslutsångest som heter duga. ska jag vara rebell eller satsa på ett par säkra somm håller i en herrans massa år?

glasögonorm?

idag så är det dags för min dom, ögondomen. den senste tiden har jag haft väldiga besvär med spänningshuvudvärk som har dragit bakom ögonen. nu så ska jag iväg och fullfölja min synundersökning.

morgonen har bestått av powerwalk/spring tur runt Kungsholmen ed min kära.

nu så börjar det bli brådis.. ska vara på Synsam om 6 minuter.


shoppingkväll med chic.

kvällen har spenderats med min kära vän Josefina. vi har varit i Vällingby på k-fem, chic hade shoppingkväll. vi som så jättemånga andra hade hittat dit.. goodiebagarna slukades upp med stormfart. uppträdde gjorde Charlotte Pirelli, helt fantastisk snygg var hon i sin silvriga klänning och klämde i med en hel del låtar.

själv fick jag tag i min klänning som jag har suktat efter från Filippa K, passade på när det var 20% på samtliga affärer där. så nu är nog klänning till det kommande bröloppet fixad! ska bara kämpa på så att passformen blir perfekt. =) tomorrows mission: powerwalk on the morning!


smygtitt.


gårdagens jag.


blus - jfsn | jeansleggings(nya favvosar i tre colours) - Kappahl | skor - Converse



här om dagen blev jag medbjuden till Filadelfiakyrkan av tre arbetskollegor. det var ungefär 900 andra personer i lokalen där också. Du kan sjunga gospel, med superhärliga Gabriel var det som lockade. riktigt trevligt!
vilket otroligt energiknippe han är den grymma sångfågeln. ler*
ricktigt häftigt när så otroligt många klämmer i tillsammans. jag älskade de riktiga "gospeldängorna"!



du kan sjunga gospel.


kvällens jag.


i grå mysdress som jag fått av min kära mor.

jobbat långdag idag. det är sjuk skillnad på de här två timmarna extra. dödstrött. har fått i mig lite mat och kikat på Idol iaf. nu tror jag nog att jag stupar i säng strax.

vår nya Rachel?

nu har hon släppt det miss Kling, ska hon bli Sveriges svar på Rachel Zoe?


hen party.


den 10 oktober gifter en av mina bästa vänner sig med sin prins Gustav.
idag är hennes dag, hennes möhippedag.
dessvärre kan jag inte vara i Karlstad idag och hjälpa till att göra din dag helt fantastisk Martina.
men jag är helt övertygad om att dagen blir/är det, fantastisk alltså.

men snart så smäller det, då är ni man och hustru. ♥



♥ Martina & Gustav ♥


dagens jag.


 
top - Gina | leggings - Lindex | kavaj - Urban Outfitters | sandaler - H&M

blev en långprommis via Kungsholmen och sen till stan(bland hela utrymda t-centralen). vi fick i oss lite lunch och fick tag i bordstabletter, kantareller och lite mer frukt&grönt.




hallonmellis.

saturday.


löst melodikrysset - check.
käkat mysfrukost - check.
duschat - check.

nu långprommis ner till stan. står lite på handlingslistan: kantareller, tandborst/tvålmugg, stora kuddfodral till vardagsrummet, bordstabletter.

inspiration of mocca.


 
från
Ellos.
pimpa dina stövlar/boots/stövletter eller varfös inte jackärmen med fransar av mocca.
klicka hem och knyt - en helt ny sko/plagg!




moccafavoriter från Ellos:
 
lårhöga stövlar och turkos mc-jacka.

crayfish.

 
här är kvällens härligheter från havet.
de avnjuts tilsammans med baugetter som vi gratinerar i ugnen, med chevre, honung och citron på.
ruggigt gott!
nere på botten, här e det toppen, smaka och njuuuuut..

fresh air.


 
jeansleggings - Kappahl | tunika - från Borgholm, Öland | kofta & sjal - H&M | skor - Converse

japp, idag har jag faktiskt masat mig upp ur sängen. fått lite frisk luft. med betoning på liiite. vi gick till Ica. haha. vi skulle köpa färska humrar, men det blev andra sjöodjur istället.


epidemi.


död.
har jag nästintill varit.
idag har jag i alla fall inte luggit i sängen hela dagen som en död sill, jag har masat mig till soffan också!
hurvida det är svininfluensa, "vanlig" influensa eller helt enkelt en förkylning som jag har haft går att diskutera när jag är piggare.
nu ska jag mysa ner mig under filten och unna mig lite glass.