*

 
 

shit vad blogg.se är trögt. bara och ladda upp en ynka liten bild tar en hel evighet.

gårdagskvällen blev hur mysig som helst, Tomas och Lisa kom förbi och vi tröck(ja, det är så jag säger!) i oss en herrans massa adventsfika och kikade på fotboll såklart!

jag har inte hunnit med så mycket mer än jobb och fyra påsar från prisextra samt haft lite taccokväll här idag. jo, jag var ju tvungen att kika på Ullared nu när Jonna och jag ska ta oss en tur dit på lördag(!!!). japp.. ska bli spännande, jag har varit där ett par gånger tidigare så jag vet vad som väntar. men för Jonna så är det första gången. =)

imorrn får vi finbesök från Karlstad. fina Martina och Gustav kommer och ska sova hos oss innan de beger sig av mot Arlanda och betydligt varmare breddgrader på sin bröllopsresa(jo, jag är hur avis som helst).

annars så grubblar jag mest på vår julfest som vi ska ha på jobbet. det är nobeltema. hm?! :) jag vet exakt hur jag skulle vilja se ut.. men jag har inte hittat just D E T än. men jag har ju knappt två veckor på mig.. ingen panik ÄN. ler*


dagens jag.


volangtunika - VILA | kofta - MQ


adventsmys med juleljus.


första ljuset tänt.


 
i både fönstret och på bårdet har det blivit adventsfint.



i år ska inte vi ha någon julgran här hemma, så jag bestämde mig för att göra ett "julris" med söta julrosetter och domherrar. fint va?

första advent.

 
äntligen första advent!

det har varit en härlig helg. här hemma hade vi storstädning och adventspyntning igår. framåt kvällen begav vi oss till Jonna och Tomas för en suverän middag och en ännu mer fantastik kladdkaka. massa vin och en vinst i Wallenstamspelet senare hade tiden bara försvunnit iväg.




min fina vän Josefina och våra berg av American Pancakes.

idag har jag hunnit med att träffa upp Josefina för härliga American Pancakes på cafe NoCo på Odengatan, hunnit catcha upp det senaste och sen tog vi en snabbis på stan. nu har jag precis kommit hem från affären, inhadlat allt för adventsmys med juleljus.

nu ska vi kika på Robinson sen igår och sen kommer Tomas och Lisa, och då ska vi myyyyysa! =) 

dagens jag.

 
oversize tröja - H&M | jensleggings - Kappahl | halsband - Lindex | skor - Vaga Bond

dagens skratt.

kom alldeles nyss här i städyran här hemma.

F står och rengör toaletten och urbrister:
det är f**n som och bortsa tänderna på en elefant!

garvar fortfarande*

the new madonna?

Tove är min idolfavorit. hon häpnar med den ena apsnygga outfiten efter den andra. idag får hon mig att koppla ihop henne med madonna, en mini-madonna i hennes body. perfekt till hennes kropp och kaxighet. det är modigt att bära en sån body. men Tove är modig. och modigheten kommer att ta henne långt.. =)


fredagsmyyys.

fredagsmyyys.

tgif!

så skönt med helg redan. veckan sprungit iväg, men dagen har varit lång. äntligen är min
Jonna tillbaks på sin plats på jobbet.

här hemma tänker vi fira helgen med färsk hummer och krabba. =) riktigt smarrigt.


annars ser helgen ut som följande:

Lördag
-storstädning och avdentspyntning här hemma
-bära upp en massa saker till förrådet
-middag hos Jonna, Tomas och lilla Joline mot kvällningen

Söndag
-avdentsmyyyyys med Tomas och Lisa
-brunch med Josse?
-en vända på stan?


dagens jag.

  
 
jeansleggings - Kappahl | tröja med markerade axlar - Gina Tricot | stövlar - Vaga Bond


julens bak med härlig smak.

julmusiken strömmar ur högtalarna och mjölet yr.
här har det bakats för fullt hela kvällen. lussebullar hör nog till bland det gottigaste enligt smaken här hemma. det jublas så fort den ljuva doften från Pressbyrån och 7-eleven börjar osa och tränga sig igenom Stockholms tunnelbanesystem. men det allra bästa är ändå när de senapsgula ljuvligheterna är hembakta med kärlek.



halva lasset färdiggräddat.



på löpande band i ugnen.


dagens jag.


har man ingen spegel till hands får jobbets fönster duga.
blus - Gina Tricot | tights med zip - H&M


 
detaljer.
halsband - H&M eller Gina? gah! | mina jordphurs som jag nästan sover i - Vaga Bond

läslus eller linslus?



japp, nu är jag back on track på riktigt. jag lovar. trots att jobbet kräver mycket tid så fullkomligt älkskar jag min blogg. det är så skönt att få skriva av sig ibland. =)

under mitt välbehöva bloggunderhåll har jag hunnit plöja mig igenom fröken
Fahrmans demutroman Elsas Mode samt fått göra min debut"plåtning". boken var en riktig Emelie-bok och det var svårt att släppa den.. jag bara inväntar nästa. Elsa är en småstadsflicka som via New York bosätter sig i Stockholm, precis som jag(fast jag tog vägen via småland!). hon följer sin passion och sätter fart på sina drömmar. riktigt spännande och läsvärd! och plåtningen ja.. den var för jobbet. lerigt blött och kallt kan det sammanfattas. men jag kämpade med min gula fina cykel trots allt.

nä, dags för lussebullsbak. imorrn är det min fikadag på jobbet och jag tänkte bjuda på lussebullar så här i adventstider. på med min favvojulmusik, här får ni två av mina favvosar:

Jingeling Tingeling med Pernilla Wahlgren



Tomten kommer snart med Jerry Williams

ikke sant?

imorrn bär det av mot Frode vid lunch.
Frode är min kiropraktor. jag har gått och fått inflammation i axeln/armen = musarm och har haft sjuh##*/&%#es ont, inte bara i axel och armen utan även en fruktansvärd huvudvärk. så nu har jag tagit mig i kragen och sökt hjälp. plånboken skriker men jag har börjat lugna mig. men det var inte ett klago-tycka-synd-om-inlägg detta skulle bli.

utan åter till Frode. han är bra och kul. han är norrman, men det hör man nästan inte. men det som är det roliga är att han säger ikke sant som avslutning på nästan varje mening. han knäcker, stoppar en massa nålar i mig, pratar och avslutar med ikke sant. jag träffar honom nu två gånger i veckan, har blivit jättemycket bättre och det är ju bra.. ikke sant? men nu är det så roligt så jag väntar hela tiden på att de två magiska orden ska komma.

ikke sant.

bröllop i Karlstad.

har ju helt missat att lägga upp bilder från det fantastiska bröllopet som vi var på i Karlstad.


 
det fantastiska brudparet Gustav & Martina.



det var nog oktobers vackraste dag.
bilder ovan tagna av Erik Lindberg.


själva passade vi på att ta en riktig weekend i Karlstad. dagen innan kapade jag av mitt hår här hemma i Stockholm och sen stegade in hos frisören i Karlstad på lördag morgon och visste mycket väl hur jag ville ha håret fixat, men frågan var ju om det var för kort? men frisören jag var hos var suverän.. som hon kämpade med mina lockar och flätan som jag absolut skulle ha av mitt riktiga hår. :) restultatet:

ett lockigt svall med en "hippie"-fläta i pannan.




make-up´en blev lite grönsotad med några lösa fransar och neutralt gloss.


 
höstigt gröna(och en fruktansvärd bild på mig, den bjuder jag på!).

såklart blev det stressigt innan vi blev klara, jag kollade fel på klockan.. Danne & Lina satt i bilen och väntade som två snälla valpar, och jag kom springande med klackar och nagellack.. för att få på lacket på vägen till kyrkan. därav blev det en värdelös outfit bild.

fantastiskt lyckat bröllop som jag hoppas att det underbara paret blev nöjda med. efter jättefina tal, superb mat och en massa dans i strumplästen framåt kvällningen. =)

sugen?



Jag börjar bli sugen på att:

- blogga igen (uppehållet har varit välbehövligt)
- spela jullåtar (tills någon snart stryper mig)
- äta risgrynsgröt (mammas hemkokade)
- mumsa i mig mormors härliga julskinka
- proppa i mig ett helt lass av lussebullar (så jag nästan får magknip)
- ta mysiga morgonpromenader i hett helt vitt vinterlandskap (vart ska jag åka då?)
- handla klart alla julklappar så att jag kan göra finfiiiina paket att lägga under granen
- få njuta av en ledig julhelg