veckan som försvann.

som vi aldrig kommer att glömma!


112653-3
det luktar nybryggt kaffe, mer underbar doft får man leta efter. i konditoripåsen på bordet framför mig ligger en biskvi, de nyinköpta doftljusen från IKEA har börjat brinna, filten omkring mig gör det den är till för efter en långpromenad ute i det kyliga solskenet, lyxdag idag! måste ju ha något att pusta ut med efter den gångna veckan..


i torsdags, för en vecka sedan, började äventyret. (nog att vi alltid lyckas skapa äventyr runt omkring oss vad vi än gör vet jag allt, men sånt som detta blev kunde nog ingen av oss ana!) bilfärden styrdes mot DansMaran i Hudik. bilen fullproppad av packning samt girlsen: Anna, Linda, Fia und mich. diskussionerna gick heta och tycktes av någon konstig anledning hela tiden avslutas av Linda och missade ständigt den nivån som kallas lagom. (underligt?) timmarna försvann i prat och mycket trevligt sällskap. när bilen stannade i Delsbo, var klockan 03.30 och att de nybäddade sängarna kändes underbara att slänga ner sig i var ett faktum.

att klockan ringde 09.00 dagen efter var ingen tillfällighet, det var shoppingdags! på med klackarna och vi traskade iväg in i provhytternas härliga värld. (lika bra att du vänjer dig Linda, för det var den första, men verkligen inte den sista gången vi drar runt med dig timtals på stan i högklackat! det där var bara början..) hemfärd med massa inhandlade påsar, både såna som klirrar, mjuka av kläder och hårda å fyllda av pryttlar. =) inom ica skyndade vi, handlade lite ost, kex och frukt till vårat skumpa, svida om(efter verkliga många om och men) och sen på med dansoutfiten. danskvällen var helt underbar. oj oj oj... så många bra danser på en och samma kväll är det sällan man får, och vad folk än säger så är folk i norrland bättre på att dansa mysfoxtrott, så de så!!! efter x antal kärringstopp och klagande på franska j***a bilar så kom vi till slut hem och stupade verkligen, med lite ömma ben, ner i våra sängar.

upp och hoppa! på med dansskorna igen, dags för dansträning.. =) med redan ömma fötter så åkte jag och tränade nästan två timmar med Peter(min danspartner uppe i Sundsvall) på lördagsförmiddagen. det var inte alls så att jag var ett dugg avundsjuk på de andra tre töserna som göttade sig i solariet under tiden som svettdropparna rann på mig.. ;P hem-fika hos mormorn&mamman, smaskens*-duscha-på med nästa kit av danskläder-in till hudik. stannar till å får i oss lite mat-folkan nästa! dans åter igen 7 timmar.. ler* efter åter igen en härlig danskväll, men med dock ett litet abrupt slut, stupade vi även denna kväll (fast med mer ömmande fötter) huvudstupa i säng.

söndag-vilodag? nja, inte direkt.. man tycker att när man får ställa tillbaks klockan så brukar kroppen ändå vara inställd på att gå upp en timme tidigare.. jag kände knappt av att vi ställt tillbaks klockan överhuvudtaget! dansträning i Delsbo hela långa söndagen. vad det finns duktiga "små" dansare! det är inte för inte man börjar känna sig gammal, när man inser att de som var till midjan på mig när jag tränade dom "nyss", har växt om mig nu! jättekul att ha träning i Delsbo.. you´re my inspiration baby! att sen spagettin och köttfärssåsen var helt underbar kunde bara sätta punkt för en otroligt härligt rolig helg i mina hemtrakter.

om någon nu trodde att det var slut på dansandet för denna gången-så trodde du fel! för efter nästan tolv timmars sömn började nästa arbetspass klockan nio i Söderhamn. efter tio timmars kanonbra dansträning med dom små änglarna tog det inte många sekunder att somna när vi väl stupat i sängarna, i vår lilla gillestuga hemma hos Ingrid.

två decimeter snö! hela landskapet var vitt. första snöbollen kastad! det var tisdag och dags för hemresa ner till Blekinge-Karlskrona. wooops* men det visste vi, nog var vi utrustade för ett riktigt busväder.. nya vinterdäck och allt hade vi sett till att få på renultan. M E N(nr.1).. vi kom inte alls så långt i snöstormen, å inte berodde det på vädret.. utan bilen fick för sig att dö totalt med två-tre mil kvar till Gävle. lukten av bensin slog oss. bränsleslangen var av. bärgaren ringdes-vi slängde ihop en varsin väska-två underbara herrar skjutsade in oss till Tommy i Gävle- och bilen fick sig en trip till verkstan! kvällen blidde mysig med lite biljardspelande och pilkastande, samt en(okej två och en halv) cider slank också ner. =)

efter att ha traskat i den isande kylan dagen efter, flörtat lite med bilverkstaspersonalen, tagit oss en matbit på stan, åkt tjejtaxi tillbaks så var bilen Ä N T L I G E N färdigreparerad. klockan var strax efter halv fem och fia och jag bara längtade hemöver. så vi bestämde oss för att åka direkt. taxichauffören som vi åkte med tidigare sa att föret var bra till stockholm, vilken tur!
M E N(nr.2).. 22km STOCKHOLM stog det på skylten som vi precis passerade runt 18. när klockan var runt 04 så släppte proppen i bilkön. vi satt alltså i bilen 1 0 t i m m a r i stockholm. vilken syn! dumma stockholmare. för det var ju inte så att dom inte hade varnat för blixthalka på vädret innan. överallt stog bilar som inte kom någonstans, som hade glidit av vägen eller som bara stog och slirade runt med däcken. alla bussar i hela stockholmstrakten samt all tågtrafik ställdes in, oj oj oj! orsaken till att vi stog i stort sett stilla i tio timmar var lastbilar samt bussar som hade glidit över och blockerat vägen. bilkön var milavis! 

IKEA
i Kalmar fick sig finbesök under gårdagen på hemvägen allt! lite ljus inhandlades för att lysa upp tillvaron här i höstrusket.. och nog lyser den nu allt, och jag med den med måste jag medge! härligt*


nu jag sitter här och myser, har bälgat i mig två och en halv kopp smaskigt starkt svart kaffe. å jag ska bara ha det helt underbart resten av kvällen.. för det är jag värd!